Scurt ghid de redactare a contribuțiilor pentru platforma Syntopic
Echipa Syntopic încurajează pluralismul ideilor și consideră că argumentele raționale, și nu formulele retorice, sunt cele care conferă substanță unei dezbateri. Doar prin intermediul dialogului putem ajunge să descoperim și să înțelegem mai bine ideile și valorile care contează. De aceea, platforma noastră primește, deopotrivă cu entuziasm și curiozitate, articole din partea contribuitorilor externi.
Sunt încurajate atât textele care abordează întrebările fundamentale și perene, cât și cele care tratează evenimente curente, cu excepția evenimentelor politice locale. Fiecărui autor îi va fi respectată libertatea de gândire și exprimare, articolele trimise fiind selectate exclusiv în funcție de calitatea argumentelor și tonul civilizat.
Menționăm că pe platforma noastră există două categorii de texte: (1) cele care sunt scrise liber, în funcție de interesul și inspirația autorului și (2) texte care fac parte dintr-o linie editorială, pe care redacția noastră o stabilește lunar.
Textele redactate trebuie trimise în format .doc sau .docx (Microsoft Word) și, de preferat, se pot încadra între 600 – 3000 de cuvinte. Deși încurajăm respectarea limitei minime, limita maximă poate fi depășită fără probleme în cazul unor articole care tratează teme mai complexe.
Echipa de editori are la dispoziție un termen de 14 zile pentru a oferi un răspuns cu privire la publicarea articolului. În cazul în care un articol este respins, ne străduim să oferim și un scurt feedback cu privire la motivele neacceptării, însă nu putem garanta că acest lucru va fi posibil în fiecare caz.
Toate articolele postate pe site trec printr-un proces minim de editare și revizuire (gramaticală, ortografică și de punctuație). În acest caz, echipa noastră își va lua libertatea de a efectua modificările necesare, fără a mai trimite înapoi autorului articolul pentru verificarea și acceptarea modificărilor. Însă există și posibilitatea ca echipa noastră să decidă că anumite articole pot fi acceptate doar dacă suferă editări mai ample sau chiar rescrieri. În această situație, fie autorul va fi rugat să facă aceste modificări, fie editorul va fi responsabil pentru a îmbunătăți textul respectiv. În ambele cazuri, echipa noastră va trimite înapoi textul către autor, pentru ca acesta să poată efectua, verifica și accepta modificările. Niciun text care a suferit modificări substanțiale nu va fi postat pe platforma noastră fără acordul autorului.
Autorii care trimit pentru prima dată un articol la Syntopic sunt rugați să atașeze, pe lângă text, o scurtă descriere biografică, care poate să includă afilierile instituționale și activitățile profesionale, precum și interesele și preocupările personale, și o fotografie tip portret, care să aibă o rezoluție foarte bună și în care să existe suficient spațiu în zona capului pentru ca fotografia să poată fi decupată rotund. Aceste două elemente sunt necesare pentru crearea propriului profil de contribuitor pe platformă.
Menționăm că platforma Syntopic nu va primi articole care au fost publicate anterior în reviste tipărite sau pe alte platforme online, cu excepția situației în care acestea au fost modificate ulterior.
Contribuțiile pot fi trimise la adresa [email protected], unde vom răspunde oricăror întrebări sau sugestii cât de prompt posibil.
Vă mulțumim pentru interesul acordat platformei noastre și așteptăm cu drag să citim articolele dumneavoastră!